AMU JUUL

Truckcertifikat – Gaffeltruck Certifikatkursus B

Vil du få lageret til at spille? Eller er du på jagt efter den hurtige vej til dit næste job? Så tag et certifikat til gaffeltruck. Med et truckkort bliver du eftertragtet på arbejdsmarkedet. 

På vores 7-dages AMU-kursus lærer vi dig at føre og betjene forskellige typer gaffeltrucks med forskellig opbygning og udstyr. Du kommer også til at vide alt om, hvordan man holder høj sikkerhed, når gods skal transporteres på ramper, i reoler, snævre rum og lagerhaller.

Du kan tage kurset på vores skole, dag og aften, eller læse teorien som online undervisning

7 dages kørsel med gaffeltruck hos AMU JUUL

Skal du være truckfører? Så kan du på kun 7 dage få dit nye gaffeltruckcertifikat i hånden. 

På vores kursus får du masser tid til at prøve kræfter med den lille truck. I de praktiske øvelser lærer vi dig først at føre og betjene gaffeltrucks, og derefter bliver du stærk i af foretage korrekt stuvning, optagning og afsætning af forskellige typer gods. På vores bane har vi mange forskellige tønder, paller og vandtanke, som du får lov til at løfte rundt, både udenfor og inde i vores store lagerhal. 

Du skal også lære om sikkerhed, når du skal have truckkort. Derfor bliver du også undervist i klasselokalet, hvor i kommer til at tale om aflæsning af belastningsdiagrammer og om de risici, der er forbundet med at arbejde med maskinerne. For sikkerhedens skyld bliver du også god til simpel førstehjælp og brandbekæmpelse, så du er helt klar til at betjene en gaffeltruck på dit nye job.

Når du er klar til at afslutte kurset og få dit truckcertifikat B, skal du op til en certifikatprøve. Prøverne gør vi dig klar til, efter 7 dages kørsel med gaffeltruck hos AMU JUUL. 

Krav 

Der er få regler for at starte på kurset.

  • Du skal være 18 år og kunne fremvise enten et gyldigt kørekort eller tilfredsstillende lægeattest

Beviser

Når du har været på 7 dages spændende kursus og bestået prøven får du et:

  • AMU kursusbevis

Hvad kan du med et truckcertifikat? 

Hvis du får et truck certifikat B i hånden, står du over for en masse spændende muligheder for job i blandt andet transport- og logistikbranchen. Der er mange virksomheder som søger efter nye medarbejdere der kan betjene en gaffeltruck. 

Med et truckkort bliver du en attraktiv medarbejder på for eksempel: 

  • Et lager
  • En havn
  • En lufthavn
  • En byggeplads

Flere vognmænd inden for godstransport kræver også, at deres lastbilchauffører kan betjene en gaffeltruck. 

Tag dit certifikat til gaffeltruck som online undervisning 

Hos AMU JUUL kan du lære al teori, om hvordan man kører sikkert med en gaffeltruck, mens du ligger hjemme på sofaen med din egen computer. På vores online-hold læser du teorien hjemme, og får den praktiske undervisning om gaffeltrucks på vores skole. 

Sådan foregår kurset: 

Dag 1: Undervisning på skolen (opstart og intro til teori) 

Dag 2-4: Online teoriundervisning (vejledning over telefon og mail) 

Dag 5-7: Kørsel med gaffeltruck og prøver på skolen 

Pris for et truckcertifikat er 882 kr, hvis du er i arbejde.

Du kan se datoer og tider i kalenderen. Vi har holdstart hver uge. AMU JUUL har høje beståelsesprocenter, god service og garanti for at kurset gennemføres.

Pris for hele kurset:
882,- kr.*
Din arbejdsgiver kan søge om løntabs­godtgørelse på op til 892,- kr. pr. dag. samt befordrings­godtgørelse, og evt. tilskud fra kompetencefonde.
* Prisen gælder alle der ikke modtager dagpenge, kontanthjælp eller har en videregående uddannelse. Er du i denne målgruppe så kontakt os for yderligere oplysninger.
  • AK 47592

    Gaffeltruck certifikatkursus B, 7 dage

Spørgsmål og svar

Hvad er et truckcertifikat?
Et truckcertifikat er et stykke papir på, at du gennem et AMU-kursus har lært at betjene gaffeltrucks og gaffelstablere og foretage daglig vedligeholdelse af dem. Når du har fået truckkort B, må du køre med forskellige typer af gaffeltrucks, både eldrevne og gas- og dieseldrevne. Gaffeltrucks bliver i daglig tale også kaldt for rækketruck, kontravægtstruck og smalgangstruck. Med certifikatet har du også lært alt om gaffelstablere, der betjenes gående eller fra en ståplade. Gaffelstablere kaldes også i daglig tale for førerstangsgaffeltruck, støttebenstruck eller stabler.
Hvor kan man få truckcertifikat?
Du kan tage gaffeltruck certifikat B, også kaldet truckcertifikat hos AMU JUUL i Roskilde. Kurset tager 7 dage. Vi udbyder kurset som dags- og aftenhold, både på dansk og engelsk. Du kan også læse teorien fra vores AMU-kursus som fjernundervisning.
Hvad koster et truckcertifikat?
Et truckcertifikat koster 882 kr., hvis du er i job. Hvis du er ledig, kan du få dit jobcenter eller a-kasse til at betale kurset for dig. For prisen får du et 7 dages spændende AMU-kursus, og et certifikat til gaffeltruck B.
Hvad kræver det at få truckcertifikat?
Det kræver ikke meget at få truckcertifikat. Du skal bare deltage i et kort AMU-kursus på 7 dage. Inden start skal du fylde 18 år, og fremvise et gyldigt kørekort til bil. Hvis du endnu ikke har fået fat i kørekortet, kan du bare vise os en tilfredsstillende lægeattest. Det er ikke alle virksomheder som forventer, at du også har et kørekort til bil for at betjene en gaffeltruck.
Hvor lang tid tager det at tage et truckcertifikat?
Det tager ikke lang tid at tage et truckcertifikat. Du skal gennem 7 dages underholdende kursusdage. Du kan tage kurset både om aftenen og dagen. Hvis du er træt af klasselokaler, kan du også vælge at læse teorien om gaffeltrucks online, og kun møde op på vores skole, når du skal øve dig i at køre de små hurtige trucks.
Hvornår udløber et truckcertifikat?
Et truckcertifikat udløber aldrig. Når du har lært at køre truck, så kan du bruge det hele livet. Det tager kun 7 dage at tage et certifikat til gaffeltruck B, og der er ingen regler om at certifikatet skal fornyes, ligesom det er tilfældet for andre typer kørekort.
Tilmeld nyhedsbrev

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores betingelser og privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Transport Jobmesse