AMU JUUL bliver første skole med el-bus

Med bidrag fra UVM's pulje til udstyrsinvesteringer, etablerer AMU JUUL et nul-emissions bus testcenter på Sjælland

AMU JUUL er landets største AMU uddannelsesinstitution målt på andelen af buschauffører på Efteruddannelse. AMU JUUL har igennem et mangeårigt samarbejde med virksomhederne i busbranchen, oparbejdet en stor del know-how på bus og ikke mindst nul-emissionsområdet, og har gode erfaringer med samarbejder på tværs af AMU og EUD skoler.

For at fastholde den nyeste viden til kursister/elever, chauffører, vognmænd, samt faglærere på landets AMU/EUD-skoler, introducerer AMU JUUL nu nul-emissions buskørsel på sine busuddannelser. "Med hele nul-emissionsudrulningen inden for rutebus-området, har nul-emissionskurser længe været efterspurgt i branchen,” udtaler AMU JUUL Direktør Jesper Juul. ”UVM’s støtte er derfor et kæmpe løft for chaufførernes kompetencer og ikke mindst for vognmændene i branchen.”

Investeringen giver mulighed for at forankre udstyr og know-how centralt på Sjælland, i Roskilde, og herigennem bruge AMU JUUL’s markedsførende position på busuddannelsesområdet og samarbejdet med FDM Sjællandsringen, til at skabe de bedst mulige rammer for vidensdeling og udnyttelse af udstyr.

En analyse foretaget for TUR (branchens efteruddannelsesudvalg) i 2021 på personbefordringsområdet, fremhæver behov for uddannelse i kørsel i busser på alternative drivmidler – både teoretiske og praktiske. Med AMU JUUL's investering vil man kunne indfri det aktuelle og akutte behov busbranchen har, med både aktuel teoretisk viden, og muligheden for praktisk træning i nul-emissions køretøjer, herunder den af branchen meget efterspurgte evne, fra chaufførenes side, til at træne energieffektiv kørsel.

Takket være bidrag fra UVM's pulje til udstyrsinvesteringer, kan branchen nu i samarbejde med AMU JUUL, få opfyldt kompetencekravene til nul-emissionskørsel for både nye og erfarne chauffører. Det nye nul-emissions bus testcenter, vil give mulighed for i samarbejde med TUR (efteruddannelsesudvalget), at brede den nyeste viden om nul-emissionskørsel ud til alle AMU/EUD-skoler i hele landet.

Seneste nyheder