AMU JUUL

Buskørekort

Som buschauffør kan du køre rutebus, turistbus og handicaptransport

Læsningstid: 2 minutter

Vil du gøre en forskel for andre mennesker? Eller drømmer du bare om, at se dig selv i en flot uniform? Så ryk helt frem i bussen og bliv buschauffør

Du kan blive buschauffør efter 30 dages kursus hos AMU JUUL. Med et buskørekort i hånden, vil du vide alt om passagervenlig kørsel med bus og ruteplanlægning. Du bliver også superskarp til konflikthåndtering og kundeservice. 

Vi har brug for mange nye buschauffører i Danmark, og derfor er der mange arbejdsgivere der vil have fat i dig med et nyt stort kørekort i hånden. Du vil elske hverdagen i en bus, hvis du vil have meget ansvar og spændende faste rutiner. Bekymrer du dig også om dine passagerers sikkerhed? Så er et kørekort til bus lige noget for dig.

30 dage i bussen hos AMU JUUL

Kan et smil fra en fremmed redde din dag? Med et buskørekort får du masser af kontakt til dine passagerer, derfor lærer vi dig om god kundeservice. Du bliver også stærk i konflikthåndtering, så du er klar, hvis der nogensinde skulle opstå et problem i din bus.  

I dine kørelektioner lærer vi dig at køre, bakke og parkere bussen, og når du er blevet stærk til det, får du lov til at teste bussens hestekræfter på glatbanen. 

Du bliver også klog på teori om kørsel med bus. Efter undervisning af vores skarpe faglærere vil du vide alt om køre- og hviletid, miljøvenlig kørsel, førstehjælp og ruteplanlægning. 

Når du er klar til at komme ud og gøre en forskel for dine passagerer, skal du op til en teoriprøve, en køreprøve og en EU kvalifikationsprøve. De fleste af vores kursister består første gang efter 30 dages spændende undervisning hos AMU JUUL.

Krav

Der er få regler for at starte på kurset.

 • Du skal være 21 år,
 • have gyldigt kørekort til bil (kat. B) og en gyldig lægeerklæring til store køretøjer (gruppe 2)
 • Derudover skal du forstå og tale dansk.

Beviser

Når du har bestået dine prøver, får du 3 beviser. 

 • Buskørekort (kat. D/EP)
 • EU-bevis til bus (CUB-Bevis)
 • AMU-kursusbevis
 • Førerkort (OBS. Udstedes ikke af skolen, men kan bestilles hos politiet)

OBS! Din alder har betydning for hvilket hold, du kan starte på. Hvis du er over 23 år tager det 30 dage at få kørekort til bus. Hvis du er under 23 år og vil tage buskørekort skal du deltage på et specielt kursus for unge, der tager 50 dage. Kurset kan tages som både dagshold og aftenhold.

Hvad kan du med et kørekort til bus? 

Med et buskørekort møder du mange forskellige mennesker på din dag. Du får en spændende, men struktureret, hverdag, med meget ansvar. 

Som buschauffør kan du få job inden for: 

 • Rutebus
 • Togbus
 • Turistbus
 • Flextrafik

Branchen forventer, at du er serviceorienteret, fleksibel og kan samarbejde med kollegaer med forskellige baggrunde. 

Vil du sørge for at arbejdsgiverne vælger dig? Så kan du også tage tillægskurser som billettering og kundeservice, kørsel med trailer eller BAB (befordring af bevægelseshæmmede).

Prisen for kurset:
3.840,- kr.* Herudover gebyrer til myndigheder
 • Prøvegebyr

  1580,- kr.

 • EU bevis

  130,- kr.

Din arbejdsgiver kan søge om løntabs­godtgørelse på op til 893,- kr. pr. dag. samt befordrings­godtgørelse, og evt. tilskud fra kompetencefonde.
* Prisen gælder alle der ikke modtager dagpenge, kontanthjælp eller har en videregående uddannelse. Er du i denne målgruppe så kontakt os for yderligere oplysninger.
 • AK 40531

  Personbefordring med bus

Spørgsmål og svar

Hvornår skal man have kørekort til bus?
Du skal have kørekort til bus, hvis du har en drøm om at køre, rutebus, togbus eller turistbus. Hvis du vil køre flextrafik eller sygetransport er det også en god idé at have et buskørekort inden du tager supplerende kurser, som BAB-kurset og kurset i ikke behandlingskrævende liggende sygetransport.
Hvad koster et kørekort til bus?
Har du allerede et job, så koster et kørekort til bus 3.780 kr. Hvis er på udkig efter din nye arbejdsplads, kan du få kørekortet betalt af dit jobcenter eller a-kasse. (evt. link)
Hvad skal der til for at blive buschauffør?
For at blive buschauffør skal du på et 30 dages kursus. Du skal være fyldt 21 år og have kørekort til almindelig bil, kategori B, for at starte. Inden du sætter dig ind i bussen, for første gang, skal du også have en lægeattest der dokumenterer, at du ikke lider af dårligt syn, dobbelt syn eller af bevidsthedsforstyrrende sygdomme.
Hvor lang tid tager det at blive buschauffør?
Det tager 30 dage at blive buschauffør, hvis du tager kørekortet på et kursus hos AMU JUUL.
Hvor meget får man i løn som buschauffør?
Ifølge Danmarks Statistik får nyuddannet buschauffør i gennemsnit minimum 28-31.000 kr./md i løn.
Hvor gammel skal man være for at tage bus kørekort?
Du skal være fyldt 21 år for at tage bus kørekort.
Hvor kan jeg tage stort kørekort?
Du kan tage stort kørekort til bus hos AMU JUUL. Vi har afdelinger i Roskilde, Køge og Holbæk.
Hvilket sprog skal jeg kunne for at tage buskørekort?
Når du tager buskørekort, skal du kunne tale dansk. Til køreprøven bliver du testet i at kunne tale med passagererne. Hvis du lige har lært dansk, skal du kunne bestå "Prøve i Dansk-2” eller tilsvarende prøve.
Hvad kræver det at køre bus?
For at køre bus skal du tage 30 dages kursus. Du skal også kunne tale dansk med dine passagerer, og have en ren straffeattest.
Hvad er et erhvervskørekort?
Et erhvervskørekort til bus giver dig ret til at finde arbejde som buschauffør og køre med passagerer. Der stilles strengere krav til udstedelse af erhvervskørekort end til det private kørekort til bus (kat. D). Du skal kunne tage køreprøven uden tolk og bestå både teori- og køreprøve med få fejl.
Tilmeld nyhedsbrev

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores betingelser og privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Transport Jobmesse