AMU JUUL

Liggende Sygetransport

Bliv sygetransport-redder og hjælp mennesker sikkert frem

Vil du have et arbejde, hvor du hjælper andre, og hvor du er en del af et team? Så er et job som redder i den liggende sygetransport lige noget for dig. Den liggende sygetransport køres altid af to sygetransport-reddere (ST-reddere), og derfor vil du få mange spændende dage sammen med din makker.

Du kan tage uddannelsen i liggende sygetransport på 20 dage hos AMU JUUL. Som ST-redder bliver du uddannet i at køre med bevægelseshæmmede, syge og svækkede patienter. Du bliver også uddannet i førstehjælp, brug af AED (hjertestarter) og trappemaskine (evakueringsstol).

Som sygetransport-redder, i den liggende sygetransport, hjælper du mennesker sikkert frem.

20 dage i sygetransporten hos AMU JUUL

Inden du kan komme på vej som sygetransport-redder, skal du gennem 20 dages spændende undervisning på faget ”Ikke-behandlingskrævende liggende patientbefordring”. På uddannelsen bliver du undervist af vores dygtige kørelærere og reddere som har mange års erfaring fra det virkelige liv i branchen. 

Her bliver du først og fremmest stærk i kørslen med sygetransport i forskellige vej-, vejr- og trafikforhold. For at sikre, at dine patienter kommer sikkert frem, underviser vi dig også i hensigtsmæssig og komfortabel kørsel. Du bliver også øvet i radiokommunikation.

Som redder i den liggende sygetransport, skal du være stærk i mere end bare komfortabel kørsel. Derfor underviser vi dig også i flytning af patienter og betjening af bevægelseshæmmedes personlige hjælpeudstyr. Du tilegner dig også en stor viden om sygdomstilstande og adfærdsmønstre – og du får erfaring i at kunne håndtere patienter i tilfælde af færdselsuheld, ulykke eller pludselig opstået sygdom.

Når du er klar til at afslutte din uddannelse og få job i sygetransport, skal du op til en teoretisk skriftlig AMU-prøve. Prøven skal nok du klare efter 20 dages spændende undervisning hos AMU JUUL.

Krav

Der er få regler for at starte på uddannelsen:

  • Du skal være 18 år,
  • og have gyldigt kørekort til bil (kat. B)

Beviser

Når du har bestået din prøve, får du et AMU-bevis. Består du ikke, vil der være mulighed for at få tilsendt et deltagerbevis

Hvad kan du med en uddannelse i liggende sygetransport?

Efter bestået kursus i den liggende sygetransport kan du søge om ansættelse hos en af de operative entreprenører.

Der gives ingen behandling, når du kører sygetransport, udover almindelig omsorg. Køretøjet er indrettet som en ambulance med en båre, trappemaskine og plads til pårørende. I køretøjet er der ingen behandlingsudstyr udover udstyr som AED (hjertestarter) og evt. plaster, forbindinger og andre ting til at håndtere mindre førstehjælpsscenarier.

For at blive en eftertragtet redder i sygtransporten, og hurtigt få job hos en af de operative entreprenører, kan du med fordel tage disse ekstra kurser:

Hvis du har en drøm om at køre ambulance og give behandling under kørslen, kan du efter bestået kursus søge optagelse på erhvervsuddannelsen til ambulancebehandlerelev.

Pris for et kursus i liggende sygetransport er 2520,- kr*

Du kan se datoer og tider i kalenderen. Vi har holdstart hver uge. AMU JUUL har høje beståelsesprocenter, god service og garanti for at kurset gennemføres.

Pris for hele kurset:
2.520,- kr.*
Din arbejdsgiver kan søge om løntabs­godtgørelse på op til 892,- kr. pr. dag. samt befordrings­godtgørelse, og evt. tilskud fra kompetencefonde.
* Prisen gælder alle der ikke modtager dagpenge, kontanthjælp eller har en videregående uddannelse. Er du i denne målgruppe så kontakt os for yderligere oplysninger.
  • AK 47610

    Ikke-behandlingskrævende liggende patientbefordring

Tilmeld nyhedsbrev

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores betingelser og privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Transport Jobmesse