Dronecertifikat (OPEN A1/A3)

Kom godt fra start med droneflyvning i kategorien A1/A3

Vil du gerne have styr på din drone? Er du usikker på reglerne og vil du gerne have noget praktisk træning. Så er vores 2-dags dronekursus til private et godt sted at starte. Her vil vi hjælpe dig med både teoretisk og praktisk kendskab til regler og håndtering af droner under 2 kg i Dannmark. På kurset tager du dronecertifikat til kategori A1/A3. Certifikatet giver dig mulighed for at flyve med droner både privat og til erhverv.

Du skal have et certifikat til kategori A1/A3, før du kan deltage på vores A2-kursus.

Krav

  • Kurset er for alle uanset alder og erfaring. Børn under 15 år kan deltage med følge af en voksen.
  • Til kurset skal du medbringe egen PC eller tablet og MitID til brug ved online testen.
  • Vi har det udstyr der skal trænes med, så kurset forudsætter ikke, at du har egen drone. Har du din egen drone, må du gerne medbringe den.

Bevis

Når du har afsluttet kurset kan du få:

  • A1/A3 certifikat

2-dags dronekursus til A1/A3 dronecertifikat

Vi forstår godt, at du som ny dronepilot kan blive i tvivl om, hvordan du flyver med din drone. Derfor vil vi på dagen give dig den grundlæggende viden om droneflyvning. Du bliver undervist i en masse regler fra både EU– og dansk lovgivning.

Efter undervisning i klasselokalet skal du flyve drone sammen med vores erfarne instruktører. Udenfor får du en grundlæggende flyvetræning, så du er helt sikker på, hvordan du skal styre dronen. Her kan du også få vejledning i, hvilken drone der passer bedst til dig.

Kurset foregår derfor på denne måde:

  • Dag 1: Teorikursus – 1 dag, efterfulgt af teoriprøve
  • Dag 2 Praktisk flyvetræning – 1 dag med instruktør

Hvis du ønsker at opnå A1/A3 dronecertifikat, skal du op til Trafikstyrelsens online-test. Prøven indeholder 40 spørgsmål og beviset koster et gebyr på 65,- kr., som du betaler til Trafikstyrelsen.

Hvis du skal flyve professionelt med drone, så anbefaler vi dog, at du supplerer dit private dronecertifikat med vores A2 dronekursus, som er specifikt tilrettelagt dig der bruger droneflyvning i din virksomhed.

Pris for kurset:
1.495 kr. Kursusgebyrer herudover
  • Bevis (betales til Trafikstyrelsen)

    65 kr.

Spørgsmål og svar

Skal man til prøve under kurset?
JA, såfremt du gerne vil ud og flyve med drone på dag 2, er det en forudsætning at du har bestået teoridelen. Efter endt undervisning på 1- dagen, er du godt klædt på til at bestå prøven.
Hvad tid foregår undervisningen?
Kurset starter vi kl. 8:00 og slutter 15:24. Begge dage.
Bliver kurset aflyst hvis det blæser meget?
Det kan forekomme at vi må aflyse hele eller dele af kurset på grund af vind og vejr. Vi orienterer om dette så snart vi føler og sikre på de faktuelle forhold, og i det tilfælde at vi må udsætte dele af undervisningen, så vil vi kompensere på en anden dag - hvor omstændighederne tillader det.