Truckcertifikat – Gaffeltruck B

Kurser dag og aften - teori online – kurser på engelsk

Vil du få lageret til at spille? Eller er du på jagt efter den hurtige vej til dit næste job? Så tag et certifikat til gaffeltruck. Med et truckkort bliver du eftertragtet på arbejdsmarkedet.

På vores 7-dages AMU-kursus lærer vi dig at føre og betjene forskellige typer gaffeltrucks med forskellig opbygning og udstyr. Du kommer også til at vide alt om, hvordan man holder høj sikkerhed, når gods skal transporteres på ramper, i reoler, snævre rum og lagerhaller.

Du kan tage kurset på vores skole, dag og aften, eller læse teorien som online undervisning.

Vi har gaffeltruck-kurser på både dansk og engelsk.

7 dages kørsel med gaffeltruck hos JUUL

Skal du være truckfører? Så kan du på kun 7 dage få dit nye gaffeltruckcertifikat i hånden.

På vores kursus får du masser af tid til at prøve kræfter med den lille truck. I de praktiske øvelser lærer vi dig først at føre og betjene gaffeltrucks, og derefter bliver du stærk i af foretage korrekt stuvning, optagning og afsætning af forskellige typer gods. På vores bane har vi mange forskellige tønder, paller og vandtanke, som du får lov til at løfte rundt, både udenfor og inde i vores store lagerhal.

Du skal også lære om sikkerhed, når du skal have truckkort. Derfor bliver du også undervist i klasselokalet, hvor i kommer til at tale om aflæsning af belastningsdiagrammer og om de risici, der er forbundet med at arbejde med maskinerne. For sikkerhedens skyld bliver du også god til simpel førstehjælp og brandbekæmpelse, så du er helt klar til at betjene en gaffeltruck på dit nye job.

Når du er klar til at afslutte kurset og få dit truckcertifikat B, skal du op til en certifikatprøve. Prøverne gør vi dig klar til, efter 7 dages kørsel med gaffeltruck hos JUUL.

Krav

Der er få regler for at starte på kurset.

 • Du skal være mindst 18 år
 • Du skal fremvise et gyldigt kørekort til knallert, traktor eller bil
 • eller en tilfredsstillende lægeattest

Beviser

Når du har været på 7 dages spændende kursus og bestået prøven får du et:

 • AMU kursusbevis

Hvad kan du med et truckcertifikat?

Hvis du får et truck certifikat B i hånden, står du over for en masse spændende muligheder for job i blandt andet transport- og logistikbranchen. Der er mange virksomheder som søger efter nye medarbejdere der kan betjene en gaffeltruck.

Med et truckkort bliver du en attraktiv medarbejder på for eksempel:

 • Et lager
 • En havn
 • En lufthavn
 • En byggeplads

Flere vognmænd inden for godstransport kræver også, at deres lastbilchauffører kan betjene en gaffeltruck.

Pris for kurset:
1.456 kr.*
Din arbejdsgiver kan søge om løntabs­godtgørelse (VEU godtgørelse) på op til 940 kr. pr. dag. samt befordrings­godtgørelse, og evt. tilskud fra kompetencefonde.
* Prisen gælder alle personer der enten bor eller arbejder i Danmark, og som ikke har en videregående uddannelse.
Modtager du dagpenge eller kontanthjælp kan dit jobcenter betale dit kursus. Kontakt os for nærmere information.
 • 47592

  Gaffeltruck certifikatkursus B, 7 dage

Spørgsmål og svar

Hvad er et truckcertifikat?
Et truckcertifikat er et stykke papir på, at du gennem et AMU-kursus har lært at betjene gaffeltrucks og gaffelstablere og foretage daglig vedligeholdelse af dem. Når du har fået truckkort B, må du køre med forskellige typer af gaffeltrucks, både eldrevne og gas- og dieseldrevne. Gaffeltrucks bliver i daglig tale også kaldt for rækketruck, kontravægtstruck og smalgangstruck. Med certifikatet har du også lært alt om gaffelstablere, der betjenes gående eller fra en ståplade. Gaffelstablere kaldes også i daglig tale for førerstangsgaffeltruck, støttebenstruck eller stabler.
Hvor kan man få truckcertifikat?
Du kan tage gaffeltruck certifikat B, også kaldet truckcertifikat hos AMU JUUL i Roskilde og Holbæk. Kurset tager 7 dage. Vi udbyder kurset som dags- og aftenhold, både på dansk og engelsk. Du kan også tage dit certifikat til gaffeltruck som online undervisning. På vores online-hold læser du teorien hjemme, og får den praktiske undervisning om gaffeltrucks på vores skole. Sådan foregår kurset: Dag 1: Undervisning på skolen (opstart og intro til teori) Dag 2-4: Online teoriundervisning (vejledning over telefon og mail) Dag 5-7: Kørsel med gaffeltruck og prøver på skolen
Hvad koster et truckcertifikat?
Du kan finde priserne for et truckcertifikat på vores hjemmeside og i vores kursuskalender. Hvis du er ledig, kan du få dit jobcenter eller a-kasse til at betale kurset for dig. For prisen får du et 7 dages spændende AMU-kursus, og et certifikat til gaffeltruck B.
Hvad kræver det at få truckcertifikat?
Det kræver ikke meget at få truckcertifikat. Du skal bare deltage i et kort AMU-kursus på 7 dage. Inden start skal du fylde 18 år, og fremvise et gyldigt kørekort til bil, traktor eller knallert. Hvis du endnu ikke har fået fat i kørekortet, kan du bare vise os en tilfredsstillende lægeattest. Det er ikke alle virksomheder som forventer, at du også har et kørekort til bil for at betjene en gaffeltruck.
Hvor lang tid tager det at tage et truckcertifikat?
Det tager ikke lang tid at tage et truckcertifikat. Du skal gennem 7 dages underholdende kursusdage. Du kan tage kurset både om aftenen og dagen. Hvis du er træt af klasselokaler, kan du også vælge at læse teorien om gaffeltrucks online, og kun møde op på vores skole, når du skal øve dig i at køre de små hurtige trucks.
Hvornår udløber et truckcertifikat?
Et truckcertifikat udløber aldrig. Når du har lært at køre truck, så kan du bruge det hele livet. Det tager kun 7 dage at tage et certifikat til gaffeltruck B, og der er ingen regler om at certifikatet skal fornyes, ligesom det er tilfældet for andre typer kørekort.