AMU JUUL

Lastbil Kørekort

Som lastbilchauffør gør du en forskel

Læsningstid: 2 minutter

Var dit første ord ”vrrruum”? Eller har du en drøm om at holde hjulene i gang? Så tag et lastbilkørekort! Du bliver en meget vigtig del af samfundet. Uden dig ville hylderne i butikken være tomme og byggeprojekterne gå i stå.

Du kan tage kørekort til lastbil kat. C på et 30 dages kursus hos AMU JUUL. Du bliver stærk i kørsel med lastbil, lastsikring og køretøjets opbygning. Vi lærer dig også om alt fra ruteplanlægning til grundlæggende førstehjælp.

Der mangler nye lastbilchauffører i Danmark, og derfor er der gode muligheder for at få job med et nyt stort kørekort i hånden.

30 dage i lastbilen hos AMU JUUL

Kan du lide at bruge dine hænder? Når du tager kørekort til lastbil, får du olie under neglene. I den praktiske undervisning kommer du blandt andet til at prøve kræfter med at skifte dæk og sikre lasten. 

I dine kørelektioner skal du øve at køre, bakke og parkere lastbilen. Når du er blevet stærk til det, får du lov til at teste lastbilens hestekræfter på glatbanen. 

Du bliver også klog på teori om kørsel med lastbil. Efter undervisning fra vores skarpe faglærere, vil du vide alt om køre- og hviletid, energirigtig kørsel, førstehjælp og logistik. 

Når du er klar til at afslutte kurset og få dit lastbilkørekort i hånden, skal du op til en teoriprøve, en køreprøve og en EU kvalifikationsprøve. Prøverne skal du nok klare efter 30 dages spændende undervisning hos AMU JUUL. 

Krav

Der er få regler for at starte på kurset.

 • Du skal være 18 år,
 • have gyldigt kørekort til bil (kat. B),
 • og en gyldig lægeerklæring til store køretøjer (gruppe 2)

OBS! Din alder har betydning for længden på kurset. Hvis du er over 21 år tager det 30 dage at få kørekort til lastbil. Hvis du er under 21 år, skal du bruge 50 dage. 

Beviser

Når du har bestået dine prøver får du 3 beviser.

 • Lastbil kørekort (kat. C)
 • EU bevis / Chaufføruddannelsesbevis
 • AMU-bevis

Hvad kan du med et kørekort til lastbil? 

Transportbranchen klarer det godt! Derfor er der gode muligheder for job som lastbilchauffør. Med et lastbilkørekort i hånden kan du få job i et hav af andre spændende brancher. Du kan arbejde som: 

 • Godschauffør
 • Renovationschauffør
 • Tankbilchauffør
 • Flyttemand
 • Fragtchauffør
 • Selvstændig vognmand

… og mange flere. 

For at få fat i de fede jobs er det en god idé at tage andre relevante kurser. Tag kørekort til vogntog (hængerkort), så du kan varetage flere opgaver ude hos din vognmand. I flere brancher er det også godt at have vigtige certifikater som ADR (farligt gods) eller vejen som arbejdsplads.

Prisen for kurset:
3.840,- kr.* Herudover gebyrer til myndigheder
 • Prøvegebyr

  1000,- kr.

 • EU bevis

  130,- kr.

Din arbejdsgiver kan søge om løntabs­godtgørelse på op til 893,- kr. pr. dag. samt befordrings­godtgørelse, og evt. tilskud fra kompetencefonde.
* Prisen gælder alle der ikke modtager dagpenge, kontanthjælp eller har en videregående uddannelse. Er du i denne målgruppe så kontakt os for yderligere oplysninger.
 • AK 47854

  Godstransport med lastbil

Spørgsmål og svar

Hvor lang tid tager et lastbil kørekort?
Hvis du er over 21 år, tager det 30 dage at tage et lastbil kørekort. Hvis du er under 21, skal du på kursus i 50 dage.
Hvad tjener en lastbil chauffør?
Danmarks Statistik har spurgt chauffører fra hele landet og er nået frem til, at en nyuddannet lastbilchauffør i gennemsnit tjener minimum 28-33.000 kr./md.
Hvor gammel skal man være for at tage lastbilkørekort?
Du skal være fyldt 18 år for at tage et lastbilkørekort. Hvis du er under 21, skal du på et særligt hold, på 50 dage, for at blive lastbilchauffør
Hvor kan jeg tage stort kørekort?
Du kan tage stort kørekort til lastbil hos AMU JUUL. Vi har afdelinger i Roskilde, Køge og Holbæk.
Hvad koster et kørekort til lastbil?
Hvis du har et arbejde, koster et kørekort til lastbil 3.780 kr. Hvis du er ledig, kan du få kurset betalt af dit jobcenter eller a-kasse.
Hvad skal der til for at køre lastbil?
Du skal være fyldt 18 år, have kørekort til almindelig bil, kategori B, for at starte med at køre lastbil. Inden du sætter dig ind i lastbilen, for første gang, skal du have en lægeattest der dokumenterer, at du ikke lider af dårligt syn, dobbelt syn eller af bevidsthedsforstyrrende sygdomme.
Hvilket sprog skal jeg kunne for at tage lastbilkørekort?
Når du tager lastbilkørekort, foregår undervisningen på dansk. Dine sproglige forudsætninger skal være gode, svarende til "Prøve i Dansk-2”. Hvis du er i tvivl kan du kontakte os, så vi kan lave en test. Du kan også tage kørekort til lastbil på vores engelsk hold.
Hvor længe gælder kørekort til lastbil?
Kørekort til lastbil gælder i højst 5 år, efter du har bestået køreprøven. Når der er gået 5 år, skal du tage den lovpligtige EU efteruddannelse som tager 5 dage.
Hvornår skal man bruge EU bevis?
Man skal bruge et EU bevis, når man er lastbilchauffør og kører erhvervsmæssig kørsel inden for EU's grænser.
Er lastbilkørekort svært?
Det er ikke svært at tage lastbilkørekort. Men det er et selvstændigt job at være chauffør i en lastbil, og derfor er der en del du skal lære, inden du skal på landevejen. For at få kørekort til lastbil, skal du derfor deltage i et spændende kursus på minimum 30 dage.
Tilmeld nyhedsbrev

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores betingelser og privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Transport Jobmesse