Varebil – Grunduddannelse

Drømmer du om frihed og et job med stor betydning for Danmark?

Vil du i job som varebilschauffør? Så tag på varebil grunduddannelse. Du kan starte i job som chauffør, efter bare 3 dages kursus, og være med til at holde Danmark kørende.

Danskerne elsker at handle på nettet, og derfor er der et kæmpe behov for dig, der vil arbejde som varebilschauffør. Allerede efter grunduddannelsen bliver du en eftertragtet medarbejder for mange virksomheder i branchen.

Du skal på 3 dages kursus for at få job som varebilschauffør. Når du har taget dit kursus hos JUUL, får du et VUB-bevis i hånden, og må fylde bilen med varer op til 3.500 kg.

3 dage i varebil hos JUUL

Vil du på vejen nu? Så gør dig klar til lære en masse nyt, når du skal på varebil kursus.

Det er et fysisk krævende job, og derfor vil vores dygtige undervisere først lære dig at sikre lasten i varebilen på en forsvarlig måde, så både du og varerne kommer sikkert frem.

I klasselokalet underviser vi dig i teori om kørsel med varebil. Du bliver klog på blandt andet færdselsregler, køre- og hviletid, arbejdstid, kørsel med trailer og miljørigtig transport.

Som varebilschauffør bliver du også helt opdateret på de nyeste råd til førstehjælp.

Når du er klar til at bruge dit kørekort i varebilen, skal du op til en skriftlig prøve, hvor du skal svare på 20 spørgsmål. Ved alle spørgsmålene er der 4 svar, som hjælper dig på vej. Prøverne gør vi dig klar til, efter 3 dages spændende undervisning hos JUUL.

Krav

Der er ingen krav for at kunne starte på kurset.

Beviser

Når du har gennemført grunduddannelsen for varebil, får du:

  • AMU-bevis
  • og et varebilschaufførbevis, også kaldet VUB-bevis (udstedes af Færdselsstyrelsen)

Hvad kan du som varebilschauffør?

Jobbet i varebil er for dig der elsker at være på vejen, mens du synger med på musikken fra bilradioen. Men også for dig der elsker fysisk arbejde. Som varebilschauffør kører du typisk for et distributionsfirma, med alt fra pakkepost til måltidskasser. Branchen har altid brug for nye chauffører, så der er rigtig gode chancer for at komme i job efter grunduddannelsen hos JUUL.

Vil du være din egen chef? Så kan du også indhente egen vognmandstilladelse og blive selvstændig chauffør.

Pris for kurset:
624 kr.*
Din arbejdsgiver kan søge om løntabs­godtgørelse (VEU godtgørelse) på op til 940 kr. pr. dag. samt befordrings­godtgørelse, og evt. tilskud fra kompetencefonde.
* Prisen gælder alle personer der enten bor eller arbejder i Danmark, og som ikke har en videregående uddannelse.
Modtager du dagpenge eller kontanthjælp kan dit jobcenter betale dit kursus. Kontakt os for nærmere information.
  • 48850

    Grundlæggende kvalifikation for varebilschauffør

Spørgsmål og svar

Hvordan bliver jeg varebilschauffør?
Hvis du er på vej til at blive varebilschauffør, og foreksempel skal køre for et distributionsfirma, med alt fra pakkepost til måltidskasser, så skal du på en varebil grunduddannelse. Uddannelsen er et AMU-kursus og tager 3 dage. Når du er blevet varebilschauffør, skal du på efteruddannelse hvert 5. år.
Hvad er et VUB-bevis?
Et VUB-bevis er et bevis for, at du har bestået din grunduddannelse som varebilschauffør. Du skal have beviset, hvis du skal køre vare for fremmed regning. VUB er en forkortelse for varebilschaufføruddannelsesbevis. Beviset får du udstedt af Færdselsstyrelsen.
Hvad koster varebil kursus?
Du kan finde priserne for dit varebil kursus i vores kursuskalender. Priserne afhænger af, om du er i arbejde, og om du har en videregående uddannelse. Hvis du er ledig, kan du få kurset betalt af dit jobcenter.
Hvornår skal man bruge EU bevis?
Man skal ikke bruge et EU bevis, når man skal køre varebil. EU bevis er kun for dig der kører lastbil eller bus og kører erhvervsmæssig kørsel inden for EU's grænser.