Taxa Kørekort

Drømmer du om ny lækker bil? Så bliv taxachauffør

Vil du være din egen chef og selv bestemme over dine arbejdstider? Eller bliver du bare glad af at møde nye mennesker og høre deres spændende historier? Så tag et taxa kørekort. Du kan starte i job som taxachauffør, efter bare 10 dages amu-kursus, og derefter tjene en rigtig god løn. Selve beviset får du udstedt af Færdselsstyrelsen.

Hos JUUL kan du tage et taxi-kvalifikationsbevis på 10 dage. Beviset kaldes også for chaufførkort eller taxi-kørekort. Kurset hedder officielt ”kvalifikation til persontransport i mindre køretøjer" og er en overbygning til det almindelige kørekort (B) til personbil.

Med et taxakort kan du køre erhvervskørsel med op til 8 siddende passagerer. Skal der ske lidt ekstra sjov på din arbejdsdag, kan du også køre limousine med dit nye kørekort til taxi.

10 dage i taxi hos JUUL

Er du klar på nye udfordringer? Når du tager kørekort til taxi, får du en masse praktisk undervisning, som du kan bruge, når du møder dine første passagerer. Vi lærer dig blandt andet om, hvordan du leverer den bedste service i taxaen, og om hvordan du håndterer de enkelte konflikter, der kan opstå på din arbejdsdag. Til sidst bliver du undervist i førstehjælp, så dine passagerer kan være helt trygge med netop dig bag rattet.

I dine kørelektioner vil vores dygtige kørelærere undervise dig i at køre taxa på en sikker, rutineret og passagervenlig måde – og for at sikre, at du lander på den rette destination, får du også godt styr på forskelligt GPS-udstyr.

I klasselokalet bliver du klog på teori og regler for kørekort til taxa. Du kommer til at vide alt om taxilovgivningen, færdselsloven, kørsel med forskellige mennesker, økonomi og konkurrenceforhold.

Når du er klar til at få dit taxakørekort i hånden, skal du op til en skriftlig prøve og en praktisk prøve. Efter dine beståede prøver, får du et AMU-bevis og et taxichaufførkort.

Krav

Der er enkelte krav for dig som vil tage et taxi kort:

 • Du skal være minimum 21 år
 • Du skal have haft kørekort til personbil kat. B i min. 3 år
 • Du skal have en lægeattest der sikrer, at du har et godt helbred, et godt syn og en god hørelse.

… Derudover kræver mange i branchen, at du har en ren straffeattest.

Sprogkrav

Du skal beherske det danske sprog, så du kan kommunikere på dansk med kunderne.

 

Færdselsstyrelsen stiller følgende krav:

Uanset nationalitet skal du kunne dokumentere at du enten:

 • Er dansk statsborger, dokumenteret med pas (det behøver ikke at være gyldigt)
 • Har bestået dansk prøve (niveau 2)
 • Har minimum 9 klasse afgangsprøve i dansk
 • Har en videregående uddannelse fra Danmark
 • eller har bestået Færdselsstyrelsens nye taxi-sprogprøve.

Hvordan er livet med et taxakørekort?

Taxibranchen er for dig der elsker at bestemme over din egen dag. Dine arbejdstider som taxachauffør er meget fleksible, og du kan selv være med til at planlægge, hvornår du vil arbejde. Som chauffør kan du køre taxa både dag, nat og weekend. Du kan selv vælge, om du vil køre på fuldtid, eller om du vil køre taxa i din fritid. Der er stor fleksibilitet i de kørselstjenester som ansætter chauffører.

På din rute vil du møde en masse søde mennesker, der alle stoler på, at du vil bringe dem sikkert frem til deres destination. Hvis du kan lide at snakke med forskellige mennesker, er jobbet som taxachauffør perfekt for dig.

Med et taxi-kvalifikationsbevis kan du køre:

 • Taxa
 • Limousine

… du kan også køre flextrafik eller sygetransport, hvis du tager et BAB-kursus på 5 dage eller et kursus i liggende sygetransport på 20 dage.

Pris for kurset:
2.080 kr.* Kursusgebyrer herudover
 • Chaufførkort (udstedes af Færdselsstyrelsen)

  1.700 kr.

 • Lægeattest

Din arbejdsgiver kan søge om løntabs­godtgørelse (VEU godtgørelse) på op til 940 kr. pr. dag. samt befordrings­godtgørelse, og evt. tilskud fra kompetencefonde.
* Prisen gælder alle personer der enten bor eller arbejder i Danmark, og som ikke har en videregående uddannelse.
Modtager du dagpenge eller kontanthjælp kan dit jobcenter betale dit kursus. Kontakt os for nærmere information.
 • 48652

  Kvalifikation til persontransport i mindre køretøj

Spørgsmål og svar

Hvornår må man køre taxa?
Der er enkelte regler for, hvornår man må tage taxa kørekort. Hvis man vil tage et taxa kørekort, skal man være fyldt 21 år, og man skal have haft kørekort til personbil i mere end 3 år. Du skal også kunne forstå og tale dansk for at kunne køre taxi i Danmark.
Hvor lang tid tager det at tage taxa kørekort?
Det tager faktisk ikke særlig lang tid at tage taxa kørekort. Du skal på et 10 dages kursus, og når du fået dit kørekort gælder det i 5 år. For at få fornyet dit taxa kørekort, skal du søge om det på Færdselsstyrelsens hjemmeside.
Hvad skal der til for at køre taxa?
For at køre taxa skal du på et 10-dages kursus. Kurset indeholder en kvalifikationsprøve og en køreprøve. Begge prøver afholdes på vores skole og ikke hos politiet. Når du har modtaget det gule chaufføruddannelsesbevis fra Trafikstyrelsen, så må du køre taxa. Du skal have beviset inden du starter med at køre. Det kan tage op til 8 uger før du får dit bevis til taxa.
Skal det være et Dansk kørekort til kategori B, som man skal have haft i 3 år?
Nej, det gælder også kørekort udstedt i andre lande. Det skal dog være fuldgyldigt i det pågældende land, og der skal være de samme krav til kørekortet som i Danmark.
Må man køre taxikørsel på et svensk kørekort?
Ja du må gerne køre taxikørsel med svensk kørekort, når du har bestået din taxikvalifikation.
Må man indtaste sit svenske kørekortnummer i BAT2?
Ja, det er fuldt lovligt at anvende sit svenske kørekortnummer.
Må man køre taxikørsel på et Ukrainsk kørekort, efter man har bestået kurset?
Ja man må gerne køre taxikørsel på et Ukrainsk kørekort, hvis man opfylder de øvrige krav til kvalifikationsuddannelsen.