Ny Erhvervsskole uddanner fremtidens lastbil- og buschauffører

JUUL godkendt som selvstændig Erhvervsskole

Danmark mangler faglærte og kurven går den forkerte vej. Dette er også tilfældet for transporterhvervene, hvor manglen på faglærte hæmmer den grønne omstilling og samfundets udvikling. Derfor har en ny Erhvervsskole set dagens lys, for at bidrage til at vende udviklingen.

Der er tale om en et kendt navn i branchen. Uddannelsesinstitutionen JUUL har tidligere i samarbejde med Roskilde Tekniske Skole leveret undervisning på Vejgodstransportuddannelsen, og JUUL får nu sin egen selvstændige godkendelse - både grundforløb 2 og Hovedforløb for henholdsvis Vejgodstransportuddannelsen og uddannelsen Buschauffør i kollektiv trafik. JUUL's administrerende direktør Jesper Juul siger om godkendelserne: "Vi har det perfekte faglige miljø til at samle eleverne i et sammenhængende EUD-forløb, med det fornødne udstyr og maskiner, erfarne undervisere og god kontakt til virksomhederne i branchen."

JUUL's erhvervsskole vil supplere den igangværende AMU-aktivitet, og er en stor milepæl for uddannelsesinstitutionen, der er en af Danmarks største og ældste uddannelsespartnere inden for transportbranchen. Den nye erhvervsskole er beliggende på JUUL's hovedafdeling i Roskilde på Sjælland, og første optag af GF2 elever starter 19. februar 2024. I foråret 2024 overtager JUUL eleverne på det igangværende Hovedforløb fra Roskilde Tekniske Skoles vejgodstransportuddannelse, og det forventes at der snart også skabes meritveje for erfarne chauffører i forhold til at opnå faglært niveau. JUUL kan via deres selvstændige godkendelse nu tilbyde endnu flere erfarne chauffører muligheden for at blive faglærte.

Undervisningsministeriet har i deres godkendelser lagt vægt på JUUL's mangeårige erfaring med transportuddannelser og stærke faglige miljø. Ydermere er godkendelserne givet på et område, hvor andre godkendte skoler har valgt at nedprioritere deres aktiviteter, og på denne måde er der tale om status quo i forhold til antallet af udbydere. JUUL's strategiske direktør Thomas Silfen siger om muligheden: "Vi kender branchen og målgruppen, og vil tilbyde eleverne en moderne erhvervsskole i ren efterskolestemning, og i et tæt samspil med branchen. ... Det skal være eftertragtet at blive faglært chauffør og blive en central medarbejder i logistikkæden, hvad enten det er at bringe gods eller personer mellem destinationer."

Seneste nyheder