AMU JUUL

EU-Efteruddannelse – Turistbus

Bliv endnu dygtigere til jobbet som turistbuschauffør med efteruddannelse hvert 5. år

Vil du gerne blive ved i drømmejobbet som turistbuschauffør? Så husk at tage på efteruddannelse og få fornyet dit EU-bevis (blå bevis). Du er meget velkommen til at opfriske din viden hos AMU JUUL. 

Vi følger naturligvis den danske lovgivning og derfor anbefaler vi, at du tager din efteruddannelse minimum hvert 5. år. Efteruddannelsen varer kun 5 dage. Vores dygtige undervisere, som har erfaring fra branchen, vil dele den nyeste viden om kørsel med bus og teste dine færdigheder på vores køretekniske anlæg. 

Du kommer til at have en sjov uge med andre buschauffører fra branchen, og vi lover, at du får nok timer til at dele ud af dine røverhistorier fra hverdagen i turistbus. 

Kører du rutebus eller OST/Flex? Så har vi også en efteruddannelse for dig. 

Krav 

 

Du skal have et chaufføruddannelsesbevis (CUB-bevis) som gælder i EU, også kaldet et EU-bevis, for at tage på efteruddannelse. Reglen gælder ikke for de buschauffører der har erhvervet kørekort til bus (Kat. D) før 10. sep. 2008.

Beviser

 

Når du har taget din.  efteruddannelse for turistbuschauffører hos AMU JUUL, får du 2 fornyede beviser:

 • EU-bevis
 • AMU-kursusbevis

5 dages efteruddannelse for turistbuschauffører

Skal dine turister køre med den bedste af de bedste? Så skynd dig at få opfrisket din uddannelse. På 5 dages efteruddannelse hos AMU JUUL, kommer du igennem hele 3 interessante moduler.

Vi starter med modul 1, den obligatoriske undervisning for alle buschauffører, uanset branche. På dette modul underviser vi dig i:

 • Køre og hviletidsregler
 • Regler for arbejdstid
 • Opdatering af færdselsregler 
 • Defensiv og energirigtig kørsel

modul 2 bliver det spændende for dig der er vild med at køre med turister. Her bliver du opdateret på den nyeste viden inden for netop din branche. På modulet som er målrettet turistbuschaufførens arbejdsopgaver, underviser vi dig i følgende emner:

 • Konflikthåndtering 
 • Kommunikation og kulturforskelle 
 • Opdatering af de nyeste regler indenfor international lovgivning for turistbuskørsel 
 • Præsentationsteknik 
 • Ren og vedligeholdelse af bus
 • Sundhed og ergonomi

modul 3 får du en dag med fuld fart på køreteknisk anlæg. Kurset indeholder teoretisk forberedelse og praktisk træning i kørsel under vanskellige forhold. Du kommer til at køre på FDM Sjællandsringen, der har Danmarks bedste anlæg til afholdelse af køreteknik. På dagen får du opfrisket dine færdigheder i:

 • Bremse og undvigelsesmanøvre
 • Udskridning og slalomkørsel 
 • Reaktions og undvigelsesmanøvre 
 • Kørselsdynamik og manøvrering på forskellige underlag 
 • Sikkerhedsregler bag rattet og på vejen
 • Moderne sikkerhedsudstyr, herunder ABS og ESP
 • Forskel på sommer og vinterdæk bremselængde

… og til slut får du lov til at simulere et færdselsuheld med 5 km/t. 

Når du er færdig på din efteruddannelse og klar til at komme tilbage i turistbussen, så får du et fornyet  EU-bevis (blå bevis). Der er ingen prøver på dit opfriskningskursus.

Pris for efteruddannelsen er 630 kr*

Du kan se datoer og tider i kalenderen. Vi har holdstart hver uge. AMU JUUL har høje beståelsesprocenter, god service og garanti for at kurset gennemføres.

Mangler vi netop det kursus, som du skal bruge? Så ring til vores kundeservice på 39 39 11 11

Pris for hele kurset:
630,- kr.*
Din arbejdsgiver kan søge om løntabs­godtgørelse på op til 892,- kr. pr. dag. samt befordrings­godtgørelse, og evt. tilskud fra kompetencefonde.
* Prisen gælder alle der ikke modtager dagpenge, kontanthjælp eller har en videregående uddannelse. Er du i denne målgruppe så kontakt os for yderligere oplysninger.
 • AK 48466

  Køreteknik for erhvervschauffører - Ajourføring

 • AK 48616

  EU-efteruddannelse for buschauffører - obl. del

 • AK 48618

  Ajourføring for turistbuschauffører

Spørgsmål og svar

I hvor lang tid skal jeg på efteruddannelsen?
Som turistbuschauffør skal du på efteruddannelse i 5 dage.
Er der forskellige brancherettede efteruddannelser for buschauffører?
AMU JUUL afholder hele 3 brancherettede efteruddannelse til bus. Du kan vælge mellem vores efteruddannelse for rutebus, turistbus og handicap befordring.
Skal jeg op til en prøve efter kurset?
Du skal ikke op til en prøve på den lovpligtige efteruddannelse. Du har automatisk bestået uddannelsen efter 5 dages på vores skole.
Hvilket bevis får jeg efter kurset?
Du får fornyet dit blå chaufføruddannelsesbevis, hvis du har deltaget i undervisningen i alle 5 dage.
Er det nok at have deltaget på efteruddannelsen 1 gang, efter man har bestået sit kørekort til bus og lastbil?
Nej, som reglerne er i dag skal man minimum hvert 5 år forny sit chaufføruddannelsesbevis.
Hvad sker der, hvis man tager efteruddannelsen 1 år før udløb?
Det har ikke nogen konsekvenser og man fornyer blot med en ny periode på 5 år. Tager man efteruddannelsen 3 måneder før udløb, kan man få forlænget perioden med 5 år + de 3 måneder. Et eksempel kunne være: Er man i besiddelse af et EU bevis der udløber d. 01-04-2022 og afslutter efteruddannelsen d. 01-01-2022 bliver der udstedt et nyt bevis med udløb d. 01-04-2027. Derfor anbefaler vi, at man ikke venter med at tage efteruddannelsen i den uge det udløber, da man får forlænget perioden, så længe man tager efteruddannelsen indenfor de 3 måneder man har udløb.
Tilmeld nyhedsbrev

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores betingelser og privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Transport Jobmesse